brandstofpomp

De elektra in de 19 16V is niet foutloos......
Plaats reactie
bazz
Berichten: 226
Lid geworden op: Di 28 Apr 2009, 18:22
Locatie: Dodewaard

brandstofpomp

Bericht door bazz » Do 24 Jun 2010, 19:57

is de brandstofpomp gezekerd,want ik hoor hem niet meer en hij doet geen vroem vroem meer :roll:

Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 499
Lid geworden op: Wo 13 Mei 2009, 13:34

Re: brandstofpomp

Bericht door Jacques » Do 24 Jun 2010, 21:41

Ik weet niet of die gezekerd is, maar het is me wel bekent dat hij wordt bedient via een relais. Dat relais zit in de relaiskast achter je linker koplamp. Gewoon een simpel maak-relais van bv. Bosch.

Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 499
Lid geworden op: Wo 13 Mei 2009, 13:34

Re: brandstofpomp

Bericht door Jacques » Do 24 Jun 2010, 21:50

Bijgaand aansluitschema's ECU
Bij Schema 1 moet je even scrollen met je muis. Klemmetje 6 van de ECU gaat naar het brandstofrelais.
Bijlagen
ECU Clio 16V.jpg
ECU Clio 16V.jpg (488.84 KiB) 9993 keer bekeken
schema ECU_2.jpg
schema ECU_2.jpg (80.35 KiB) 9994 keer bekeken
schema ECU_1.jpg
schema ECU_1.jpg (48.41 KiB) 9994 keer bekeken

bazz
Berichten: 226
Lid geworden op: Di 28 Apr 2009, 18:22
Locatie: Dodewaard

Re: brandstofpomp

Bericht door bazz » Vr 25 Jun 2010, 06:13

Jacques schreef:Ik weet niet of die gezekerd is, maar het is me wel bekent dat hij wordt bedient via een relais. Dat relais zit in de relaiskast achter je linker koplamp. Gewoon een simpel maak-relais van bv. Bosch.
Dan zal ik vanmiddag hem even openmaken en doormeten,bedankt Jacques
Met dat schema ken je wat :)

bazz
Berichten: 226
Lid geworden op: Di 28 Apr 2009, 18:22
Locatie: Dodewaard

Re: brandstofpomp

Bericht door bazz » Za 26 Jun 2010, 08:18

bazz schreef:
Jacques schreef:Ik weet niet of die gezekerd is, maar het is me wel bekent dat hij wordt bedient via een relais. Dat relais zit in de relaiskast achter je linker koplamp. Gewoon een simpel maak-relais van bv. Bosch.
Dan zal ik vanmiddag hem even openmaken en doormeten,bedankt Jacques
Met dat schema ken je wat :)
Het is raar maar waar,dar relais wat je zegt is voor de koelfan :ugeek: geconcludeerd dat het relais goed is en als ik hem door schakel gaat de koelfan draaien :lol: ,dus we gaan weer even verderzoeken

Ronald16V
Berichten: 288
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009, 22:53
Locatie: Zwolle

Re: brandstofpomp

Bericht door Ronald16V » Wo 30 Jun 2010, 17:46

Controleer even of de ECU spanning krijgt, deze schakelt de massa voor de pomp namelijk.

Plaats reactie